2011. március 29., kedd

STILETTO

A magassarkú cipő nagy szerepet játszik minden nő életében. Kiknek azért, mert imádják, másoknak azért, mert utálják. Abban szerintem megegyezhetünk, hogy elég sok hódolója akad a magassarkúknak. Szerintem kevés olyan női gardrób van ahol, legalább egy magassarkú ne lenne.



De vajon miért is szeretjük? Erre a kérdésre szerintem nem lehet megfelelő választ adni, hiszen minden nő másért szereti. Van aki azért, mert magasabb lesz, mások azért, mert kiemeli az alakjukat. Én magam is imádom, mivel nőiesebb megjelenést kölcsönöz. Egy nő sokkal esztétikusabb, ha egy elegáns ruhához magassarkút vesz fel, mintha egy balerina viselne, és most nem arra gondolok, hogy be kell szereznünk egy 10 cm-es sarokkal rendelkező cipőt.

Mihez vegyük fel?A magassarkút szinte minden ruhadarabhoz fel lehet venni, de ki kell választanunk a megfelelő darabot, hiszen egy egyszerű farmer-póló összeállításhoz nem vehetünk fel egy túl extrém cipőt.



Hogyan viseljük a magassarkút?
Legelső szabály, hogy könnyen, kecsesen járj be, ne pedig veress benne, hiszen nem egy katonai bakancsról beszélünk. Lehet, hogy először nem lesz könnyű, de találd meg az EGYENSÚLYt.
Ha még nem vagy gyakorlott, akkor ne egy gyalogtúrával kezd. Vedd fel otthon és napi 1/2- 1 órát abban sétálj. Ha már megszoktad és úgy érzed biztos a járásod elindulhatsz vele a városba is.
A stabilitás sokat számít, így mielőtt megveszed teszteld, hogy mennyire érzed stabilnak. Ha imbolyog benne a lábad, akkor azonnal tedd vissza a polcra, hiszen az hordhatatlan.







Extreme high heels:







Azért csak óvatosan az extrém sarokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése